Koude en wind zorgen voor zeer selectieve wedstrijden en sterke winnaars van de Eeklose Jeugdkoersen 2024

Wielerclub Sportvrienden vzw organiseerde op zondag 28 april pas voor de tweede keer wielerwedstrijden voor nieuwelingen en juniores jongens en meisjes, en dat was meteen op een gewijzigd parcours. Vanwege werken nabij het industrieterrein, werd gekozen voor een open omloop van 7,25 km met start in de Vrombautstraat ter hoogte van Richtpunt (het vroegere PTI) om dan, via de Peperstraat, Bus en Ketsebroeken, terug te keren naar de Vrombautstraat waar de aankomstlijn was getrokken. Verspreid over de omloop stonden seingevers en politieagenten opgesteld om de veiligheid te garanderen en omwille van de koude en de wind die ze de hele dag moesten trotseren is een woordje van appreciatie en dank hier meer dan ooit op zijn plaats.

Lees meer »

Wielerclub Sportvrienden investeert in veiligheidsuitrusting van de signaalgevers

In een wereld waarin veiligheid een topprioriteit is, neemt Wielerclub De Sportvrienden vzw geen enkel risico als het gaat om de bescherming van haar seingevers/signaalsgevers tijdens wielerwedstrijden. Als een toegewijd en verantwoordelijk lid van de gemeenschap begrijpt de club dat het waarborgen van de veiligheid van alle betrokkenen cruciaal is. Daarom heeft De Sportvrienden vzw besloten om te investeren in hoogwaardige fluohesjes en ander essentieel veiligheidsmateriaal voor haar seingevers.

Lees meer »

Wielerclub Sportvrienden Eeklo zet ook in 2024 verder in op de jeugd

Bij de nieuwjaarsreceptie van vorig jaar stipten we nog aan dat de sterk gestegen kosten en startgelden en de steeds hogere eisen die aan organisatoren worden gesteld, ons niet meer toelaten om grote wielerwedstrijden met ronkende namen te organiseren. Maar we lieten toen ook noteren dat we van de nood een deugd hebben gemaakt en we nu de klemtoon wilden leggen op de jeugd en op het geven van kansen aan iedereen. En dat bleek de juiste keuze. Elk van de evenementen die Wielerclub Sportvrienden vzw organiseerde leverde mooi spektakel op en bovendien waren de reacties van rennertjes, ouders en toeschouwers van die aard dat we dit jaar zeker weer op de ingeslagen weg verdergaan.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb