Grote Prijs Christiaens - Jeugdkoers zondag 28 april 2024

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 14:26

Wielerclub Sportvrienden vzw organiseert op zondag 28 april voor de tweede keer een dagvullend wielerevenement voor nieuwelingen en juniores.

Eerder was al medegedeeld dat er dit jaar voor gekozen was om dit gebeuren te verschuiven van de grote vakantie naar het voorjaar, en nu moet de organisatie ook noodgedwongen uitwijken naar een ander parcours. Omwille van werken aan de ring rond Eeklo, en met name aan het kruispunt Industrielaan – Ringlaan, in combinatie met de werken aan de Slachthuisstraat – Mandeweegsken, kreeg de organisatie voor haar voorstel van parcours op het industrieterrein een negatief advies van de politie. Er bleek daar ook geen alternatief mogelijk en daarom gingen de Sportvrienden in spoedoverleg op zoek naar een alternatief elders in Eeklo.

Al snel vond de organisatie een geschikt parcours in de omgeving van de Vrombautstraat en dat parcours kon wel op goedkeuring van de politie en het stadsbestuur rekenen. De jeugdkoers zal op 28 april starten in de Vrombautstraat, ter hoogte van Richtpunt (het vroegere PTI), om dan via de Peperstraat, Bus en Ketsebroeken terug te keren naar de Vrombautstraat, waar de aankomstlijn is getrokken, ook al aan Richtpunt. Het betreft een open omloop waar over de hele lengte een parkeerverbod zal zijn, maar waar verkeer tijdens en tussen de wedstrijden in mogelijk blijft in de rijrichting van de wedstrijden. Er is een omleiding voorzien uit de richting Bentille via Waaistraat – Eindeken – Voorstraat – Plein – Vaartstraat - Vrombautstraat. Dit parcours van 7,2km zal in de voormiddag door de meisjes nieuwelingen 6 keer worden gereden en door de juniores 8 keer. De jongens nieuwelingen haspelen in de namiddag 8 ronden af en de juniores 10 ronden.

De eerste wedstrijd van de meisjes start om 10.15 uur, die van de jongens om 14.00 uur.

Tot op heden zijn er zowel bij de meisjes nieuwelingen als juniores 27 rensters ingeschreven, bij de jongens nieuwelingen zelfs al 78 en bij de juniores 58. En de inschrijvingen voor buitenlandse renners starten pas op 14 april. Wetende dat vooral bij de vrouwen grote delegaties buitenlandse renners inschrijven, mogen we nu al zeker zijn van een groot aantal renners en rensters.

In een volgend artikel gaan we dieper in op de vier wedstrijden en hun deelnemers.    

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb